ایجاد انجمن مشاورین رسمی سازمان تامین اجتماعی
همکاران بازنشسته به عنوان گنجینه ای ارزشمند و منبع کم نظیر از تجربه و دانش مفاهیم تامین اجتماعی به شمار می روند و در این شرایط خاص می توانند با انتقال تجربیات خود ضمن مساعدت به مدیران رده های گوناگون و کارکنان سازمان زمینه های لازم را برای افزایش بیش از پیش ظرفیتهای موجود در خدمت رسانی بهتر به جامعه هدف برعهده بگیرند. انتقال تجارب ارزشمند آنان به نسل جوان سازمان می تواند گامی مهم در راستای استفاده از پتانسیلهای عظیم کارکنان با تجربه سازمان در مقوله های گوناگون مانند آموزش پرسنل سازمان و شرکاء اجتماعی،حسابرسی داخلی واحدهای اجرایی ،نظارت بر عملکرد ، راهنمایی و پیگیری امور شرکاء اجتماعی که نیاز به مساعدت و همفکری دارند موجب تحول عظیم در سطح کمی و کیفی خدمات سازمان گردند.
با ایجاد تونل ارتباطی فیمابین نسلهای گوناگون، همکاران بازنشسته خود رامنفک از سازمان تلقی نمی کنند.با بکارگیری افراد بازنشسته ای که از قابلیتهایی برخوردار و تمایل و توان همکاری با سیستم را دارند احساس رضایت خاطر و خشنودی را با تعلق سازمانی و احترام در آنها می توان زنده نگهداشت.بدیهی است چنانچه نسبت به وضع بازنشستگان همکار بیاعتنایی، بیتوجهی و بیاحترامی شود این وضعیت آیینه فردای کارکنان امروز خواهد بود ،لذا تلاش برای بهرهمندی از تجربه آنها به عنوان سرمایههای معنوی جامعه میتواند در موارد بسیاری راه گشا باشد.
از سوی دیگر مشاهده می گردد که در فضای فعلی جامعه ،عده ای انگشت شمار از بازنشستگان همکار و یا همکاران شاغل(خارج از مسئولیت و جایگاه اداری) مبادرت به ارائه مشاوره هایی به شرکاء اجتماعی می نمایند و در این مسیر عده ای از این مجموعه بعلل فقد و یا سکوت قانون و عدم اعمال نظارتهای کافی و نبود اراده ای سترگ جهت ساماندهی این نابسامانیها از خلاء های موجود سوء استفاده کرده و با دور زدن قانون و یا اقدامات فرا قانونی و غیر اخلاقی موجب ضرر و زیان به کارفرمایان و یا سازمان می گردند تا از این وادی به مبالغی دست پیدا کنند.
اگر اینگونه امور ساماندهی نگردد و مدیران ارشد از آن مغفول و خویش را مسئول آن ندانند ممکن است عده ای از افراد در زمان اشتغال با ایجاد زمینه های لازم و سوء استفاده از قدرت سازمانی و اعتماد سیستم برای آینده خود بازاریابی نموده و متعاقباً با بهره گیری از تداوم نفوذ سازمانی خود به این امور بپردازند و موجب بی اعتمادی اجتماعی و بدبینی همکاران شاغل نسبت به همکاران بازنشسته گردند و متاسفانه این قبیل افراد برای اینکه اعتماد بعضی انجمن ها ،واحدها و شرکتها را بدست بیاورند تا شاید در آینده بعنوان مشاور از آنها استفاده و یا میزی و حقوقی به آنها بدهند در تصمیم گیریهای زمان اشتغال و مدیریت خود به سمت مقابل سازمان غش می کنند!
با عنایت به مراتب فوق ،جهت افزایش کارائی و استفاده از ظرفیتهای موجود و جلوگیری از نابسامانیهای برشمرده می توان ارائه مشاوره را در دو گروه ذیل اعمال نمود:
- مشاورین رسمی سازمان (سازمانی): در حال حاضر سازمان بطور رسمی مبادرت به ارائه انواع مشاوره رسمی به شرکاء اجتماعی می نماید. راه اندازی خط ۱۴۲ و مشاوره تلفنی مرکزارتباطی اطلاع رسانی ندای تامین و همچنین وجود پستهای سازمانی مشاور در شعب اجرایی و ادارات کل استانها و اهتمام به تقویت و کارآمد نمودن این بخش ارتباطی مهم موید احساس پاسخگویی این سازمان مردم نهاد است.
- انجمن رسمی مشاورین سازمان (غیر سازمانی) این اختیار را به ارباب رجوع و مشتریها می دهد که در صورت تمایل از خدمات مشاوره ای غیر رسمی و به نوعی “خدمات بخش خصوصی” نیز استفاده کنند.تاسیس انجمن می تواند بیشترین رضایت و اثر گذاری بر کیفیت ارائه خدمات سازمان و رضایتمندی ارباب رجوع گردد.
پیشنهاد می گردد ایجاد انجمن مشاورین سازمان در مرحله اول از بین بازنشستگان و متعاقباً با پذیرش فعالان واجد شرایط و با نظارت سازمان صورت پذیرد و برای این منظور شرکت تعاونی چند منظوره کارکنان تامین اجتماعی سراسر کشور ثبت و اینگونه سرویسها از این مجاری مدیریت و منافع مادی آن نیز عاید اعضاء شاغل و بازنشسته سازمان گردد. نحوه ایجاد این تشکل، دریافت مجوزهای لازم، تعیین ماهیت حقوقی انجمن، شرایط اعضاء انجمن و نوع عضویت حقیقی یا حقوقی در انجمن، نحوه صدور مجوز فعالیت برای اعضاء،نظارت بر امور اجرایی اعضاء، تهیه آمار عملکرد و گزارشها، برگزاری انواع آزمون و دوره های بازآموزی قوانین و مقررات برای اعضاء انجمن ،حدود اختیارات و اقدامات و چگونگی گسترش آنها، چگونگی تعامل با سازمان ،نحوه و میزان انعقاد قرارداد و دریافت حق المشاوره، تخلفات اعضاء و نحوه ابطال مجوز و موارد اینگونه را می توان در کارگروههای تخصصی بررسی و تدوین کرد.
محمد پوستین دوز
کارشناس تامین اجتماعی
با سلام و تشکر
پیشنهاد بسیار خوبی است که برای آن باید ساز و کاری پدید آورد.
باعرض سلام وادب خدمت
پیشنهاد می گردد در بحث مشاوره ازهمکاران بازنشسته فعال استفاده گردد وواحدمشاوره درتمامی شعب به صورت فعال دایر گردد
باسلام خدمت دوست وهمکارعزیز
دغدغه شمادراین خصوص قابل تقدیر است اما به نظر اینجانب بایستی ابتدااین پیشنهادات کارشناسی شود چراکه به ظاهر این کار خوبی است امامشکلات زیادی بهمراه دارد وبهتراینست سازمان جهت حل این مسائل راسا واردعمل شود
با تقدیر از دیدگاه همکار گرامی لازم میدانم به اطلاع برساند که موضوع ایجاد مراکز مشاوره در سال ۱۳۷۴در دستور کار موسسه عالی پژوهش قرار گرفت وبا موافقت اصولی جناب کرباسیان مدیر عامل وقت گروه پژوهش که بنده نیز بعنوان پژوهشگر همکاری میکردم کار خودرا آغاز نمود. ضمنا مدیریت حقوقی سازمان نیز مکلف شد تا در تدوین اساسنامه مراکز و آیین نامه نحوه ارتباط سازمان با مراکز مزبور با موسسه همکاری نماید. بعد از یکسال که نتیجه پژوهش آماده شد ، در جلسه شورای معاونین که با حضور مدیر عامل و معاونین و آقای دکتر عباس زادگان ریاست وقت موسسه و گروه پژوهش تشکیل شده بود مطرح گردید . متاسفانه یکی ازمعاونین که معرف خاص و عام است با اصل موضوع مخالف نمود و به همین علت پیگیری موضوع متوقف شد.
چند سال بعد دوباره همان موضوع این بار از طریق مشاور مدیر عامل وقت مورد پیگیری قرار گرفت و اینجانب تمام سوابق پژوهش را در اختیار ایشان قرار دادم به امید اینکه مثمر ثمر قرارگیرد. جالب توجه است که بدانید کارگزاریها از دل همین بررسیها زاده شد و اصل موضوع ایجاد مراکز مشاوره همچنان مکتوم ماند.
جالبتر اینکه همان معاون که با اصل موضوع ایجادمراکز مشاوره مخالفت کرده بود بعد از بازنشستگی با در دست داشتن اطلاعات کافی اما بدون مجوز رسمی بهمین کار پرداخت.
بهر حال همکار گرامی تا زمانی که مدیریت ارشد سازمان به این دیدگاه نرسند ، این پیشنهادها صورت تحقق بخود نمیگیرد مگر با اراده و خواست بالاترین مقام سازمان از لحاظ مدیریتی .
بدیهی است انتشار این نکته نظر ها میتواند در تنویر افکار مدیریت سازمان و ایجاد اراده لازم در آنها موثر واقع گردد. موفق باشید
همکار گرامی جناب آقای محمدرضا عیوق
با سلام و احترام
تشکر ازتوضیحات گویا و شفاف شما.
همچنان منتظر توصیه ها،رهنمودها و انتقادات سازنده شما خردمندان هستیم.
استفاده از پیشکسوتان آگاه وآشنا با مسائل وموضوعات تامین اجتماعی در قالب تشکیل مراکز مشاوره خصوصی تامین اجتماعی پیشنهاد خوبی است که می تواند در بخش پاسخگویی وافزایش سطح اطلاعات ذی نفعان کمک موثری به سازمان باشد
سلام به همه دوستان واحترام به همه پیشکسوتان
ما در عصر علم وتکنولوزی هستیم وباید باعلم روز به جلو برویم
بازنشستگان را تکریم نماییم وبرای آنان که زمینه حضور مارافراهم نمودند وسازمان را حفظ کردند شان والایی قایل شویم ….ولی در امور اجرایی باید به سوی علم روز پیش برویم باید از اقشار جوان وخوش فکر استفاده شود باید به قول فردوسی بزرگ:توانا بو د هر که دانا بود:سازمان ما نیازمند تحول علمیست واین تحول راجوانان دانشمند سازمان بوجود خواهند آورد ….شما خودتان قضاوت کنید انصافا تجربه کارگزاریها وواگذاری آنها به عده ای خاص آیا تجربه موفقی بود؟
نیک اندیش بزرگوار، بهروز عزیز
با سلام و احترام
حرکت به سوی پیشرفت با استفاده از تمام توان و ظرفیتها ممکن میسرمی باشد .تجربه ثابت کرده که ترکیب تجربه وخرد پیشکسوتان با انرژی بالا، انگیزه و ریسک پذیری جوانان مشتاق می تواند سرعت بیشتری به این مهم بدهد.
و اما در خصوص کارگزاریها که با پیشنهاد برادر ارزشمندمان جناب آقای دکتر حیدری استارت خورد،طرحی بسیار مهم برای سازمان بوده و گمان می کنم که در ادامه اصلاح و بهینه سازی آن در دستور کار بزرگان سازمان قرار خواهد گرفت.
پروژه کارگزاریها پس از شکل گیری ازمسیر واقعی خود خارج و دچار انحرافاتی شد که اهل فن بر آن واقفند.ایجاد انحصار در هر موضوعی مفسده برانگیز است ،لذا می بایست رقابت در ارائه خدمات ایجاد می شد تا هر کس در ارائه خدمات و مشتری مداری موفق تر است از سوی ارباب رجوع انتخاب شود که متاسفانه این امر حادث نشد و با هرنوع عملکردی که کارگزاریها داشتند نسبت به تمدید قراردادشان اقدام شد.
با این وجود و اگر منصفانه تحلیل کنیم ،باید بپذیریم که تا همین حد نیز وجود کارگزاریها خالی از لطف نبوده است.
موفق باشید
جناب پوستین دوز عزیز
عرایض بنده درس پس دادن شاگردی درمحضر بزرگانست
وهمین بزرگان فرموده اند”آزموده را باز آزمودن خطاست”
لذا بهتر نیست فرصتها ی سازمان در بدنه اجرایی د دراختیار جوانان اندیشمندبا انگیزه قرار بگیرد تا نتیجه اش بهتر ازآنچه هست گردد؟
نیک اندیش ارشمند، بهروز عزیز
منظور از برخورداری ازهمراهی و همیاری پیشکسوتان،نادیده یا کنار گذاشتن و عدم استفاده از جوانان مستعد حال حاضر نیست.هر اقدام و طرح و یا موضوعی که سیستم بتواند از طرفیتهای نیروهای جوان و پرسنل خویش استفاده و به نتایج درخوری دست یابد عقل حکم می کند که آن را پس از تحلیل های گوناگون (تحلیل هزینه- فایده،تحلیل مزیت و…)خود انجام دهد ولی برون سپاری امری اجتناب ناپذیر در اموری است که سیستم بتواند با واگذاری به بخش خصوصی و نظارت صحیح بر عملکرد آنها نتایج بهتری را کسب نماید.
در این حالت بهترین گزینه بازنشستگان واجد شرایط می باشند (البته طی دوره گذشته کارگزاریها ،این واگذاری به پاره ای از مدیران و نورچشمی ها صورت گرفت که در تعدادی از آنها مشکلات عجیب و غریبی را هم شاهد بودیم و…)
احتیاط و نکات مورد اشاره جنابعالی قابل تقدیر و مورد عنایت است. کامیاب باشید