بررسی شیوع و علل حوادث چشمی ناشی از کار در کارگاههای مشهد
بررسی شیوع و علل حوادث چشمی ناشی از کار در کارگاههای مشهد
دکتر هادی استادی مقدم ، دکتر عباسعلی یکتا ، دکتر جواد هرویان ، محمد جواد فحول ، مجتبی افشارنیا
فصلنامه توانبخشی، شماره ۱۹، زمستان ۱۳۸۳ ص ۵۳
چکیده
مشاهده متن [PDF 203kb]
هدف: حوادث شغلی یکی از عوامل تخریب شدید ساختمان چشم بوده و می تواند آسیب دایمی در عمل بینایی ایجاد کند. به منظور تجزیه و تحلیل حوادث چشمی ناشی از کار و ارایه طرحها و پیشنهادات موثر جهت کاهش و پیشگیری از آن، ۱۰۴۸ پرونده حادثه شغلی مربوط به سالهای ۸۱-۱۳۷۸ بطور تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند.
روش بررسی: مشخصات فردی، نحوه و چگونگی بروز حوادث چشمی ۶۳ بیمار از فرم های گزارش حوادث سازمان تامین اجتماعی مربوط به کارگاههای صنعتی مشهد استخراج و با نرم افزار اکسل و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: ۶٫۰۵ درصد از حوادث شغلی مربوط به چشم بود. ارتباط معنی داری بین سن و علت وقوع حادثه چشمی در این تحقیق پیدا نشد. علت وقوع ۲۸٫۸ درصد حوادث بی احتیاطی و عدم استفاده از وسایل حفاظتی بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی بود. ۲۵٫۷ درصد از حوادث، مربوط به ورود اجسام خارجی به چشم بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی بود. بین وقوع حوادث چشمی در فصول مختلف سال و شیفت کاری ارتباط معنی داری وجود داشت (P<0.05). بین نوع حادثه و فصول سال ارتباط معنی داری پیدا نشد و ۲۶٫۲ درصد ورود اجسام خارجی به چشم در شیفت صبح اتفاق افتاد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده بنظر می رسد که آموزش کارگران، بالا بردن سطح آگاهی و مهارتهای شغلی، استفاده صحیح از وسایل حفاظتی فردی و گروهی، اجتناب از بکارگیری وسایل معیوب، پرهیز از اضافه کاری و بکارگیری روشنایی مناسب جهت کاهش حوادث شغلی از اولویت برخوردار باشند.
آخرين نظرات شما