تامین اجتماعی بهشتی
علی حیدری: رهیافتی بر ضرورتها و الزامات ایجاد مرکز پژوهشها یا مرکز اسناد تاریخی تامین اجتماعی
اخیراً در فرآیند اجرای طرح مستند سازی تاریخ شفاهی تامین اجتماعی که توسط تعدادی از کارشناسان دلسوز انجام پذیرفته برخی اسناد و مدارک مربوط به تاریخچه تحولات تامین اجتماعی به واسطه برخی مدیران و کارشناسان قدیمی سازمان ارائه شده است که در بین آنها استفتایی از محضر معمار کبیر انقلاب اسلامی و متن سخنرانی استاد شهید بهشتی و قطعنامه سمینار بررسی مسائل و مشکلات تامین اجتماعی که به تائید برخی از مراجع عظام رسیده است، جلب توجه می کند. بطور معمول در تمامی انقلابها و بویژه انقلابهایی که شورش علیه یک نظام بوده و ساختار شکنانه است، پس از پیروزی بسیاری از رویکردها و فرآیندها دچار تغییر و تبدیل می شوند و تحول و دگرگونی در غالب وجوه و ابعاد ساختاری، قانونی و … جاری و ساری می گردد. در اوائل پیروزی انقلاب اسلامی در ارتباط با سازمان تامین اجتماعی بلحاظ حضور یک شرکت آمریکایی در اتوماسیون که بر اساس آن یک فیلم سینمایی نیز ساخته شد و سازمان مزبور یکی از طرفین مذاکرات الجزایر برای وصول مطالبات خود از شرکت مزبور بود و با توجه به جو عمومی حاکم بر کشور، عده ای از کارفرمایان تلاش داشتند تا بیمه تامین اجتماعی را طرح قلمداد و الزام کارفرمایان به پرداخت سهم حق بیمه را حذف نمایند، بویژه آنکه اعمال سهم کارفرما و افزایش آن در سال ۱۳۵۴ توسط رژیم گذشته صورت پذیرفته بود. برای همین منظور یکی از کارفرمایان، استفتائی را که متن آن جهت دار و با قصد و نیت قبلی تهیه شده بود، از محضر رهبر فقید انقلاب و برخی فقهای دیگر می نماید. که به رغم متن استفتاء، پاسخ ایشان بسیار هوشمندانه و در جهت دفاع از کیان سازمان تامین اجتماعی بویژه به رسمیت شناختن حقوق کارگر می باشد.
متن استفتاء: بسمه تعالی محضر مقدس رهبر عالیقدر و زعیم بزرگوار آیه الله العظمی امام خمینی دامت افاضاته بعرض عالی میرساند اداره تامین اجتماعی در رژیم گذشته مقدار ۲۰% مزد کارگر را در هر ماه از کارفرما بعنوان بیمه با توسل بزور و اعمال قدرت میگرفت، اکنون که بعد از انقلاب است بعنوان اینکه این دولت شرعی و اسلامی می باشد همان وجه را مطالبه دارد. آیا چنین وجهی جنبه شرعی داشته و پرداخت آن واجب است یا خیر لطفاً جواب را صریح مرقوم فرموده که مورد واجب می باشد. با تقدیم شایسته ترین احترام – ح.م پاسخ حضرت امام (ره): “اگر استخدام کارگر بر طبق این قرار میشود مانع ندارد و باید بر طبق آن عمل شود.” |
در پاسخ امام خمینی (ره) به استفتاء نکات جالب وجود دارد:
اولاً تجویز شرعی بیمه های اجتماعی (با توجه به اینکه برخی مذاهب اسلامی بیمه را طرح می دانند)
ثانیاً تاکید بر حق کارگر و تکلیف کارفرما
ثالثاً احاله موضوع به قوانین مربوطه.
بدین معنا که با توجه به قوانین موضوعه (قانون تامین اجتماعی و قانون کار قبل از انقلاب) و براساس مقاوله نامه های بین المللی پذیرفته شده از سوی ایران و مطابق اعلامیه جهانی حقوق بشر استانداردها و اسناد بین المللی (ISSA) و (ILO)، هرگاه رابطه مزد بگیری بین دو نفر برقرار شود و یک نفر به سفارش فرد دیگری کاری را انجام دهد، مشمول بیمه تامین اجتماعی است و کارفرما بایستی حق بیمه سهم کارگر را بپردازد و در نتیجه هرگاه در خاک و آبهای سرزمین ایران کارگری استخدام شود و بموجب فتوای فوق “استخدام کارگر بر طبق این قرار صورت پذیرد بایستی کارفرما حق بیمه سهم خود را در قبال فرد مزد بگیر بپردازد.
جالب اینکه بعدها استاد شهید دکتر بهشتی در سمینار اقتصاد اسلامی به این موضوع اشاره می کند و حتی نقدی را بر پاسخ یکی از فقها به استفتاء فوق وارد می سازد و تمام قد به دفاع از کیان تامین اجتماعی و حقوق کارگران برمی خیزد. (به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی مورخ ۱۳۶٫۴٫۲۰)
برگزیده از متن سخنرانی شهید مظلوم آیت ا… دکتر بهشتی که در سمینار اقتصاد اسلامی در سالم مدرس وزارت امور اقتصاد و دارائی در تاریخ ۱۳۶۰٫۰۲٫۲۶ ایراد گردید. مسلمانها متعهد هستند، کل هزینه های لازم یک جامعهء اسلامی را تامین کنند.… این مقتضای ادله عامه ولایت است چون ولی امر مسئول است او باید بگرداند جامعهء اسلامی، بچرخاند جامعه را، اداره کند، باید لوازم این اداره را فراهم کند. خب یک قیمت عمده از لوازم این اداره چی است؟ میشود جامعه را بدون پول اداره کرد؟ … دولت اول این مالیاتهای مقرر را بگیرد، بعد اگر دید کم می آورد سالی چند بار کشکول گدائی را بلند کند بگوید آی ملت کم داریم بیائید کمک. اول این را اعلام بکند تا هرکسی به دلخواه خودش کمک بکند، بعدا اگر این کمکهای داوطلبانه به اضافه آن مالیاتهای مقرر چهارگانه کافی نبود. آنجا عیبی ندارد دولت مالیات وضع کند!! اگر کسی این را گفت شما در جواب او چه می گوئید؟ جوابی که به این گوینده داریم بدهیم این است که: آقای من، دولت باید برنامه داشته باشد ما باید برای اداره جامعه و برای کارهای گوناگونی که یک جامعه زنده دارد برنامه ریزی چند ساله بکنیم. ما حالا که می خواهیم قاضی بیاوریم، باید از همین حالا بدانیم که این قاضی را تا ۳۰ سال دیگر باید زندگیش را تامین کنیم. سی سال چی است؟ بعد هم تازه بازنشسته می شود باید تا آخر عمر را تامین کنیم. … حتی یکی از آقایان فقهاء در جواب یک سوال استفتائی که از او شده بود راجع به مالیات بیمه این حق بیمه ای که ما می گوئیم آن چیزی که از کارفرما می گیریم یک مالیات است. یکی از این کسانی که باید حق بیمه کارفرمایی را بپردازد از یکی از آقایان فقهاء استفتاء کرده بود که آقا قرار بر این است که از ۱۸% ، ۲۰% حق بیمه می گیرند آیا این را در زمان رژیم می گرفتند حالا هم که جمهوری اسلامی است می گیرند و این آیا درست یا نه؟ و ایشان مرقوم فرموده بودند که بله آن وقت به زور می گرفتند حالا هم به زور می گیرند و جایز نیست. عرض ما با ایشان این است که آقا مسئله این جور نیست، آن سکه دو رو دارد این حق بیمه ای که از کارفرما می گیرند یک مالیات است. نظام اسلامی باید به فکر این کارکنان باشد باید اینها را تامین کند از کجا؟ … ولی سخن ما هم با فقهاء عظام این است که البته ما به رای شما بعنوان رای فقیه احترام می گذاریم. اما در یک بحث فقهی طبق معمول که در حوزه داشتیم از رای شما انتقاد می کنیم و اظهار نظر می کنیم و می گوئیم به اینکه طبق موازین اسلامی ما میتوانیم برای تامین نیازهای ضروری جامعه مان مالیات جدید وضع کنیم و این حق بیمه از که از کارفرما می گیریم یک نوع مالیات است. اینکه می فرمائید آن روز به زور می گرفتند حرام بود حالا هم به زور می گیرند خیلی فرق داره … |
نکات مطروحه در سخنان شهید بهشتی اگر چه بیشتر ناظر به نقش بازتویعی حق بیمه تامین اجتماعی و رویکرد معطوف به عدالت اجتماعی است ولیکن به موازات آن برتکلیف کارفرمایان در قبال کارگران و سپس بر تکلیف دولت در قبال مردم برای تامین و تضمین معیشت و سلامت و ایجاد آرامش خاطر و امید به آینده آنان نیز تاکید می ورزد و محل تامین منابع مالی لازم را علاوه بر احکام اسلامی نظیر خمس، زکات و (حراج مالیات) رایج، حق بیمه مربوط به طرحهای بیمه اجتماعی و وضع مالیات یا حق بیمه جدید قلمداد می نماید و در هر حال اداره جامعه را اقتضای حکومت اسلامی دانسته و تامین منابع آنرا بصورت مالیات، حق بیمه و … برعهده مردم و بویژه افراد برخوردارتر گذاشته در همین راستا با توجه به تحرکات برخی از کارفرمایان بدحساب برای حذف تامین اجتماعی و بویژه سهم کارفرما در حق بیمه مربوط به کارگران، مسئولین وقت سازمان تامین اجتماعی سمیناری را در قم برگزار می کنند که فرازهایی از قطعنامه سمینار مزبور که از سوی سه تن از مراجعه عظام تائید شده است، بشرح زیر می باشد:
متن تخلیص یافته قطعنامه کلابل لاتکرمون الیتیم و لا تحاضون علی طعام المسکین … – اصل بیمه مورد تائید اسلام بوده و آینده یک یک افراد کشور برای حمایت های مقرر در قانون اساسی بالاخص اصل ۲۹ باید تامین بشود. … – با توجه به نقش موثر و عمیق روحانیت در روح و روان امت و پیشبرد اهداف اسلامی و اهمیتی که اسلام برای طبقات زحمتکش قائل است پیشنهاد می شود که تعمیم انواع بیمه های اجتماعی شرعی که انشاء ا… موجبات سلامت نظام حکومت اسلامی و مآلاً موجب بسط و گسترش عدالت اجتماعی خواهد شد توسط روحانیت در فرصت های مغتنم به اقشار ملت سفارش و توصیه گردد. … – دولت و رسانه های گروهی بویژه با کمک روحانیت مبارز جلب کمکهای بلاعوض تحت عناوین صدقات و خیرات و مبرات و یا عینیت بخشیدن موائد بیمه اجتماعی بنمایند. – لازم است رسانه های گروهی از طریق مختلف برای توجیه مردم در زمینه فلسفه بیمه و فوائد فردی و اجتماعی آن اقدام نمایند تا مردم داوطلبانه به سوی این هدف بزرگ اجتماعی گام بردارند و بار مسئولین سبک شود. |
در نقطه مقابل متناسب با شرایط منسجم اوائل انقلاب برخی مباحث درخصوص قطع و یا عدم برقراری مستمری برای ساواکی ها و بازماندگان آنها صورت پذیرفت و پرواضح است که حق برخورداری از خدمات اجتماعی و تامین اجتماعی یک حق همگانی است و فارغ از دین، مذهب، رنگ، نژاد، قومیت و … به کلیه افراد تعلق می گیرد.
اگر چه برای تجزیه و تحلیل دقیق دیدگاه ها و مباحث مطروحه در اوائل انقلاب می بایست به اسناد و مدارک بیشتری دست یافت و پرداخت ولی همین نمونه های اندک هم بیانگر این است که “تامین اجتماعی” و “بیمه های اجتماعی” یک شجره طیبه و مقدسی است که بایستی از تلاطم ها و کشاکشهای سیاسی و … به دور باشد و در یک کلام، نظام خدمات اجتماعی تعطیل بردار نیست و تاریخ انقلاب و جنگ و تدابیر اتخاذ شده از سوی برخی استوانه های نظام، نظیر رهبر کبیر انقلاب و استاد شهید بهشتی و … باعث شده است که این نهاد در بحبوحه انقلاب و جنگ تحمیلی مصون بماند و از کیان آن حفاظت و صیانت بعمل آید.
بی شک نهاد بیمه های اجتماعی می تواند و بایستی جزیره ثبات و تکیه گاه امن مردم و بویژه اقشار مولد و زحمتکش جامعه باشد و تعمیم و گسترش عمودی و افقی خدمات آن می تواند به تعالی جامعه بیانجامد. بهمین دلیل است که کارکرد صحیح و مطلوب بیمه های اجتماعی و تامین اجتماعی را میتوان یکی از جلوه های مدینه فاضله و ام القرای اسلامی و عینیت بخشی یکی از صفات بهشت دانست. چرا که یکی از اولین و اساسی ترین صفاتی که برای بهشت برشمرده می شود، رسیدن اهالی آن به ساحل امن و آرامش است و تامین اجتماعی نیز اگر کارکرد صحیح خود را انجام دهد باعث ایجاد آرامش خاطر، اطمینان و امید به آینده می شود و امنیت لازمه و مقدمه عبارت و دینداری است و بهمین دلیل است که قرآن در آیه ۵۵ سوره نور می فرماید:
” مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یعْبُدُونَنی”
و بهمین سبب در کلام معصوم (ع) آمده است که:
“من اخاف مومنا اخافه الله”
اگر کسی مومنی را بترساند خداوند او را در قیامت خواهد ترساند.
فلذا با توجه به اینکه برخورداری از تامین اجتماعی و بیمه های اجتماعی یکی از مصادیق ایجاد امنیت فردی و خانوادگی است اگر بخواهیم جامعه ای دیندار و دین مدار داشته باشیم بایستی مطابق اصل ۲۹ قانون اساسی از محل منابع عمومی و نیز مشارکت کارفرمایان، نسبت به برقرارسازی نظام فراگیر جامع و با کفایت تامین اجتماعی اقدام نموده و مقدمات و لوازم دینداری و عبادت را فراهم سازیم.
با توجه به مراتب فوق و نقش بی بدیل مستندات تاریخی مربوط به تحولات تامین اجتماعی و با توجه به اینکه با گذشت زمان دسترسی به نسلی از مدیران و کارشناسان تامین اجتماعی که این فرآیند پرنشیب و فراز را طی نموده و به قدر بضاعت فکری و عملی خویش این سازمان را از این چالشها و مسائل عبور داده اند، سخت می شود، بنظر می رسد لازم است تا سازمان با راه اندازی مرکز پژوهشهای تامین اجتماعی یا مرکز اسناد و مدارک تامین اجتماعی، به گردآوری و مستند سازی تاریخ تحولات تامین اجتماعی از ابتدا تاکنون بپردازد و با بهره گیری از این ذخایر دانشی و تجارب علمی و عملی مجسم، مسیر حرکتی مطلوب خویش را ترسیم نماید، امری که مدیرعامل جدید سازمان با ایجاد کارگروه های تخصصی بر آن همت گماشته و بایستی بیش از پیش و بهتر از گذشته تعمیم یافته و تقویت شود.
علی حیدری، کارشناس تامین اجتماعی
سلام
جناب آقای حیدری بر موضوع مهمی انگشت گذاشته اند. مستندات تاریخی تامین اجتماعی می تواند پشتوانه محکمی برای بقای سازمان باشد.
موسسه عالی تامین اجتماعی در مقطعی این کار را آعاز کرد اما به دلیل تغییرات مدیریتی ادامه نیافت. چنین کاری هم در موسسه عالی پژوهش و هم در معاونت فرهنگی و اجتماعی انجام شود و ایجاد یک مرکز خاص برای این موضوع لازم نیست چراکه حتما همپوشانی هایی خواهد داشت و تداخل وظایف مانند گذشته می تواند موجب عدم همکاری و ناکارامدی شود.
خدمت آقای حیدری باید عرض کنم که گرچه موضوع اصلی یعنی گردآوری و استفاده از منابع قبلی امری مهم و تاثیرگذار برای پیش گیری از تکرار خطاها و اتفاقات لازم است، اما بردن بحث به حیطه های غیر مرتبط می تواند در بلندمدت به آن ضربه بزند. استفاده از الفاظی مانند شجره طیبه یا دادن صفات بهشتی به تامین اجتماعی نه تنها مغایر با بنیان های تامین اجتماعی است که محدود کردن آن در یک حوزه اندیشه ای مذهبی،آن هم با یک گرایش خاص است که شمولیت آن را زیر سوال می برد. مثلا یک کشوری که شجره طیبه را قبول ندارد باید با تامین اجتماعی چه کند و….
باسلام به جناب دکتر مظفر کریمی و جناب هاشمی
بحث جناب دکتر از جهت اینکه نبایستی تکرار و تداخل فعالیت ایجاد شود را میپذیرم.ولی جناب هاشمی گرامی در عنوان مقاله صناعت ادبی بکار رفته و میتوان هم آنرا تامین اجتماعی از دیدگاه شهید بهشتی تلقی کرد و هم اینکه تامین اجتماعی که باید بهشتی باشد و هم اینکه تامین اجتماعی از برخی کارکردهای مطلوب دارای صفات و کارکردهایی است که برای بهشت بر میشمارند. وصد البته منظورم این نبوده که کارکرد فعلی سازمان یا کارکرد ایرانی یا شیعی تامین اجتماعی بهشتی است و گفته ام که باید به آنجا برسد. ضمن اینکه در همه ادیان و مذاهب مفهوم پارادایس و پردیس و بهشت و میعادو جنت و فردوس و ناکجاآباد و … وجود دارد و یکی از شاخصه های غالب این مواعید همانا رسیدن به ساحل امن و آرامش از نظر سلامت و معیشت است و اتفاقا همانطور که در حدیث هم آمده مقدمه و لازمه دینداری و عبادت این است که افراد دارای ابعاد مختلف امنیت باشند و حضرت حق تعالی هم در آیه ای به قریش میگوید: حال که من به شما امنیت بخشیدم و از گرسنگی نجات دادم مرا عبادت کنید. مخلص کلام اینکه شجره طیبه یا حیات طیبه و بهشت و… در انحصار هیچکس و هیچ نحله ای نیست و راههای رسیدن به خدا به عدد انسانهاست واعطای امنیت و آرامش خاطر و امید به آینده برای همگان از سوی هر کسی و نحله ای فراهم شود ممدوح است. بقول ابوالحسن خرقانی “هرکه در این سرای درآید نانش دهید و دینش مپرسید که هر که در این جهان نزد خدای به جانی ارزد در این سرای به نانی ارزد”
با سلام و عرض ادب خدمت تمامی بزرگوران
نمی خواهم بگویم که کشورهای غیر مسلمان یا … و آنهائی که به شجره طیبه اعتقاد دارند یا ندارند، نظام تامین اجتماعی ندارند. چرا که دارند ولی نوع رویکرد مردم کشور ما به پدیده های اجتماعی و گاها اقتصادی و حتی تکنولوژیکی دارای همبستگی بسیار بالا با فرهنگ دیرین این سرزمین و اتفاقا اعتقادات مذهبی ما دارد. از ذکر مصادیق صرفنظر می کنم. ولی جناب هاشمی این موضوع محدود کردن چارچوب های تامین اجتماعی در اندیشه های مذهبی نیست. شما هسته های پیدایش مفهوم تامین اجتماعی را در قرن ۱۹می بینید ولی نمی توان اجرای واقعی تامین اجتماعی را توسط حضرت علی (ع) نادیده گرفت. به این روایت توجه فرمائید:
روزی حضرت علی (ع) با اصحاب در کوچه ها قدم می زدند و پیرزنی (یهودی یا نصرانی) را دیدند که گدائی می کند، حضرت پرسیدند او کیست، گفتند کنیز فلان مرد مسلمان بوده که در جوانی برای او کار کرده و الان که قدرت انجام کار ندارد، او را از خانه بیرون انداخته است، حضرت (ع) به یکی از اصحاب فرمودند این زن را به در خانه آن مرد مسلمان ببر و بگو ” این زن در جوانی برای تو کار کرده و اکنون که از کار افتاده شده است بایستی خرج او را بدهی” و صحابی از حضرت (ع) پرسید، اگر قبول نکرد چه؟ حضرت (ع) فرمودند “به او بگو اگر این پیرزن را نپذیری او را تحت حمایت دولت و حکومت اسلامی قرار می دهم و هزینه اش را از سهم تو (یعنی کارفرمای پیرزن) از بیت المال کسر می کنم”. که این را می توان ترجمان “مسئولیت کارفرما” در قوانین کار و تامین اجتماعی دانست.
و البت نمی توان اجرای بخش قابل توجهی از مفاهیم رفاه و تامین اجتماعی در ساحت نوین امروزی آن را در آئین حکمرانی کوروش و در هنگام ساخت تخت جمشید نادیده انگاشت.
خدمت تمام اساتید گرامی سلام عرض می کنم
دوستان چرا باید اصول اولیه جامعه مدنی را شرعی کنیم و مانند سوسیالیست های اسلامی به تفکرا ت ماکس و هگل لباس شرعی بپوشانیم و حدیث ائمه را به آنها اضافه کنیم. آیا برای بودن تامین اجتماعی آرامش ایجادی در یک خانواده ۲۰ میلیونی کافی نیست؟ آیا دولتی که در تامین بودجه خود دچار مشکل است می توانند باری را که سازمان با تامین معاش مستمری بگیران خود (با توجه با بضاعت خود) بر دوش گرفته نادیده بگیرد؟ ایکاش به جای تاثیر سیاست در سازمانهای بیمه گر، بحث آمار و رضایتمندی طرفین ملاک عمل بود و نیاز به توضیح و توجیه آنچه آشکار است نبود.
سلام
آقای حیدری
یاد یه خاطره افتادم
شما به دنبال مستندات سی و چند سال پیش هستید در حالیکه یکی از همکاران امور استانها به دنبال مستندات زمان شما و بعد از شما که دو سال پیش در بایگانی راکد خمیر شده بود می گشت و مثل اسپند رو آتیش بالا و پایین می پرید که آخه کی مدارک و مستندات و گزارشات یک سازمان و عملکرد مکتوب یک معاونت رو که هویت تار و پود اون محسوب می شه رو به بایگانی راکد می فرسته بعدشم دستور امحاء اونو میده تو دلم بهش گفتم ای بابا مگه تازه به این سازمان اومدی هر چی که صاحب نداشته باشه همینه دیگه
یاد شعری از مولانا اوفتادم و بهش گفتم
دی شیخ با چراغ همیگشت گرد شهر
کز دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست
گفتند یافت مینشود جستهایم ما
گفت آنک یافت مینشود آنم آرزوست
ما هم برای شما و همه همکاران دلسوز سازمان که به دنبال شجره نامه سازمان هستند درود می فرستیم و آرزوی موفقیت می کنیم
ضمن تشکر از جناب حیدری بابت بازنشر سرگذشت تامین اجتماعی در دوران مختلف، به نظر اینجانب هویت تامین اجتماعی و یا بهتر بگوییم بیمه های اجتماعی در کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ مردم متفاوت می باشد. کشورهای غربی به دلیل داشتن قوانین محکم و اجرایی و همچنین فرهنگ احترام به قانون در این کشورها باعث رشد و توسعه بیمه های اجتماعی شده است. در کشور ما از دیرباز با توجه به آموزه های دینی و مذهبی مردم و احترام به آموزه های مذهبی استفاده از سخنان بزرگان دینی در الزام مردم به قوانین مصوب جزو روشهای اجرایی بیشتر مراکز اجرایی می باشد مثل استفاده نیروی انتظامی از آموزه های مذهبی در اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی
ضمن عرض سلام وتشکر از محمدی و آفتابی و تام گرامی
ممنون از اینکه مطالب را دنبال میفرمائید و آنها را اصلاح ویا تکمیل میفرمائید.بایستی خدمت جناب تام عرض کنم که من مطالب مارکس و هگل را مطرح نکردم و بحث سیاسی هم نداشتم.صحبت من بر اساس دوقرائت از یک موضوع در بین فقها بود و علی الاصول بخشی از مستندات یک واقعه تاریخی را مطرح کردم تا ضرورت مستندسازی تاریخ تامین اجتماعی را نشان دهم.ولی نکته مهم اینست که در همین کشور و علیرغم هنجارها و ارزشهای دینی و ملی تمدن ایرانی و اسلامی و به رغم صراحت قانون اساسی مبنی بر اینکه “برخورداری از تامین اجتماعی حقی است همگانی”برخی اساسا این حق را منکر میشوند و برخی آنرا صدقه و مرحمت به مردم تلقی میکنند و عده ای نیز در حوزه کار و کارگری آنرا جزو وظایف حاکمیت دانسته و کارفرما را مبرا از تامین حقوق بنیادین کار و فارغ از مسئولیت درقبال نیروی کار میدانند و قائل به نوعی استثمار بر اساس نیاز کارگر به شغل هستند و در چنین فضایی طرح برخی ادله های دینی و مستندات ملی و تمدنی میتواند به تقویت مفهوم تامین اجتماعی کمک کند و این به منزله طرح یک مطالبه است و هردینی و هر حاکمیتی بایستی به این حق مردم پاسخ مناسب و درخوری بدهد و به تکلیف خود عمل نماید.
با سلام خدمت دوستان بزرگوار
صرف نظر از بحث های عزیزان در دیدگاه های منتشره که ظاهراً متن را به حاشیه رانده ، اصل موضوع مبنی بر “ایجاد مرکز پژوهش ها یا مرکز اسناد تاریخی تأمین اجتماعی ” ، ضرورتی است که در صورت ایجاد ولو به صورت مجازی، در صیانت از سازمان تأثیر به سزائی خواهد داشت.
سلام
آقای حیدری شما به دنبال مستندات سی و چند سال پیش هستید در حالیکه یکی از همکاران امور استانها به دنبال مستندات زمان شما و بعد از شما که در بایگانی راکد خمیر شده می گشت و مثل اسپند روی آتیش بالا و پایین می پرید و هی تکرار می کرد آخه کی میاد مستندات و مدارک ۸ سال کارکرد سازمان و هویت کارکرد یک معاونت را به بایگانی راکد بفرسته بعدم دستور امحاء اونو بده حالا شما دنبال جمع آوری تاریخ گذشتگان هستید
وقتی حرص خوردن همکارمونو می دیدم بهش گفتم
دی شیخ با چراغ همیگشت گرد شهر
کز دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست
گفتند یافت مینشود جستهایم ما
گفت آنک یافت مینشود آنم آرزوست
سلام به محمدی گرامی
ممنون از حسن نظر شما
صدالبته مدارک معاونت امور استانها ماحصل تلاشها و زحمات و مساعی مجموعه همکاران معاونت مزبور بود.در اواخر دوره فعالیتم مجموعه عملکرد ۵ساله را بصورت کتاب تهیه کردیم که متاسفانه چاپ نشد ولی در آن تمامی همکاران و رزومه و عکس و فعالیتهای محوریشان منعکس شده بود البته آنهایی که با امحاء کاغذ میخواستند انتقام بگیرند و جایی و جایگاهی و نمود ونمادی از خودشان بسازند و یا میخواستند کسی نفهمد که خروجی های این چند سال چیزی جز بازنویسی ناشیانه همان ۵سال نیست . قطعا نمیدانستند که:
“بشوی اوراق اگر همدرس مایی”
.یادش بخیر
ممنون از شما و ممنون از همه همکاران معاونت امور استانها بخاطر دوره فعالیت و همکاری مشترک
با سلام واحترام به کلیه همکاران سازمان
به جرات میتوان گفت که معاونت امور استانها و همکاران ایشان از توانمندترین و باهوش ترین همکاران سازمان تلقی میشوند که در دوره فعالیت توانستند خدمات قابل توجهی در جهت راهبرد سازمان به اهداف مورد نظرش برساند
البته شاید در مواردی برخی از آقایان که بعضا ایراداتی که از نحوه عملکرد خود یا واحدهای تحت امرشان گرفته میشد ناراحت بودند وبه همین خاطر در اولین فرصتی که به دستشان میافتاد به این معاونت مظلوم از پشت ضربه میزدند (زیرا در مقابل به دلایل داشتن ادله کافی حرفی برای گفتن نداشتن) به هر حال هرکسی که به این سازمان خدمت نموده اجرش نزد خداوند متعال محفوظ میباشد و حساب هر کس که با اغراض شخصی با مسائل وافراد زحمتکش سازمان برخورد نموده با خداست.