ضرورت ایجاد موزه مجازی تامین اجتماعی
رضا شهاب: بزرگان جامعه شناسی و سیاست معتقدند قانون بد بهتراز بی قانونی است ومی دانیم کلیه واحدهای تشکیلاتی سازمان تامین اجتماعی چه زشت یا زیبا فقط با مصوبه شورای عالی تامین اجتماعی میسر بوده و میتوانند ایجاد یا حذف شوند
اما در این میان افرادی هستند که خود را فراتر از قانون پنداشته و برای اقدامات خویش به هر شیوه ای توسل جسته که برخی از نمونه های آشکار آنها در دوران مدیریت عاملی جناب آقای دکتر ذبیحی در سطح سازمان به این شرح است :
گروهی پژوهشگر و محقق صبح هنگام که عازم محل کار خود در موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی بودند، بدون هیچ مقدمه و مصوبه ای ، ناباورانه قفل وپلمپ مکان محل کارخویش را مشاهده میکنند!
روز دیگر کارکنان بخش ساخت و ساز سازمان با پتک و” فرقون” به منظور تخریب دکوراسیون و بارگیری وسایل موزه و نمایشگاه تامین اجتماعی به محل نمایشگاه اعزام می شوند .
سپس موسسه آتیه تامین اجتماعی نیزبا دو نشریه داخلی و بیرونی و دهها فعالیت چاپی دیگر تعطیل وکارکنان آنها بعضا جذب بخشهای مختلف شعب شده وهمزمان ، کارکنان معاونت امور فرهنگی و اجتماعی سازمان نیز به محل ساختمان آنها کوچ داده می شوند… انحلال همزمان معاونت امور استانها ودهها مورد دیگر نیز وجود دارند که ذکرشان در حوصله این بحث نیست .
اینها بخش های کوچکی از اقدامات یک مدیر عامل محترم با تخصص دکترای مکانیک در سازمان تامین اجتماعی است سازمانی که در طول ۸سال گذشته حدود ۵مورد از آنها رابه چشم خود دید :از مهندس معدن گرفته تا مهندس مکانیک ومدیرعامل شرکت کمک فنر سازی! و…
از قدیم گفته اند اجاره نشینی ، خوش نشینی است . چه توقعی داریم که نگاه یک مدیرعامل ۲۲هفته ای با نگاه یک همکار سازمانی و ۳۵ سال خدمت همسویی وهمسانی داشته باشد؟ دختریا پسر جوانی که در ۲۲سالگی وارد سازمان شده و با کوهی از خاطرات وبا داشتن نوه از سازمان بازنشسته میگردند .
خاطره هایی که میتواند برای خود او هم جذاب باشد چه رسد به دیگران وبی دلیل نیست که معرفی و پاسداشت میراث ، یکی از اولویت های جوامع انسانی به شمار آمده و در این بین موزه به دلیل سازماندهی،تنوع و کارکردهایش، رشته ارزشمندی در این قلمرو به شمار می آید .
سازمان تامین اجتماعی که ۱۰ سال پیش ۵۰ سالگی خود را جشن گرفت .سازمانی که اولین مرکز اتوماسیون در کشور بوده است (بنده فیلم آن را دارم ) سازمانی که بزرگترین ساماندهی اطلاعات را در خاور میانه انجام داد (بنده فیلم آن رادارم ) متاسفانه امروزدر مستند سازی و د سته بندی سوابق تاریخی خود دچار سردر گمی تاسف بار است تا جایی که حتی مدیران عامل قبل از انقلاب خویش را به سختی می شناسد .چه رسد به ساماندهی اسنادآن و ارایه به پژوهشگران و محققین علاقمند .
تامین اجتماعی در ایران باستان ، پیدایش تامین اجتماعی در جهان ، تامین اجتماعی در اسلام ، تامین ااجتماعی امروز ایران و تاریخچه سیر تحولات آن تا به امروز ، ساختار تشکیلاتی تامین اجتماعی در ادوار مختلف ،ابزار آلاتی که در گذشته و حال مورد استفاده قرارکارکنان قرارمی گرفته اند وهزاران سند دیگر ازجمله اولین دفتر چه ها ، اولین مصوبه ها و اولین مراکز درمانی ، بیمه ای و… می تواند وسایل و اسناد مختلف موزه تامین اجتماعی را تشکیل دهند که امید است در عصری که مستند سازی سوابق ازارکان اصلی اعتبار تاریخی شرکتها ، کارخانجات ، سازمانها و…به شما رمی آید ، در سازمان نیز مورد توجه قرار گیرد.
اما در پایان به جهت مصونیت بخشیدن به حفظ این اسناد و مدارک یا تصاویر آنها از اقدامات تخریبی احتمالی در آینده ها تصور می کنم اگر این موزه در قالبی مجازی و اینترنتی باشد ،نه تنها به سرعت مورد استفاده عموم از جمله محققین ، دانش پژوهان ، دانشجویان و… قرار خواهد گرفت ، بلکه امکان ورود هرگونه” فرقون !” احتمالی نیز توسط افراد فراقانونی به آن میسر نخواهد بود ! تا جایی که روزی مجبور شویم اطلاعات تاریخی سازمان تامین اجتماعی را از درون کوه خاطرات و سینه همکاران بسیار ارجمند و پیشکسوت خود بیرون بکشیم !
باسلام
فرمایشتان بسیار متین (طبق معمول) . خوشبختانه با درایت جناب آقای تقی پور در آینده ای بسیار نزدیک سازمان به تمامی زمینه های اطلاع رسانی الکترونیک دست خواهد یافت.
اما در مورد اقدامات مخربی که بیان فرمودید (بدون آنکه قصد جسارت به کسی را داشته باشم!) ، جناب شهاب عزیز تصور کنید جهانی را که همه از سطح عقل متوسط به بالا باشند ، چه جهان کسالت باری خواهد شد!!!! قطع و یقین خداوند کریم برخی از خلائق خود مثل فردی که بیان فرمودید در کنار جابز و دیگران خلق می کند تا قدرت لایزال خود را نشان دهد.
در طول تاریخ کسانی که کتابخانه ها را آتش زدند، مراکز فکری را بسته اند و اساسا با توسعه فکر مخالف بوده اند کم نیستند. در همین دوران کسانی هستند که دختر شانزده ساله ای را به بهانه آموزش به سایر دختران ترور می کنندو قص الهذا.
خداوند عاقبت همه ما را بخیر کند .
موفق باشید.
با سلام خدمت جناب آقای شهاب و سایر همکاران عزیز:
خداوند در آیه ۸۳ سوره انسان می فرماید:
” وَإِذَآ أَنْعَمْنَا عَلَى الإِنسَانِ أَعْرَضَ وَنَأَى بِجَانِبِهِ ” یعنی:
و چون به انسان نعمت ارزانى داریم روى میگرداند و پهلو تهى میکند.
خداوند کمال و خیر محض است. خیر و نعمت را برای همه می فرستد. عده ای با اراده خود “شاکر” می شوند و عده ای ” کافر” چراکه در آیه ۲ همان سوره آمده است: «إِنَّا هَدَیْنَاهُ السَّبِیلَ إِمَّا شَاکِرًا وَإِمَّا کَفُورًا»
مدیریت سازمان تأمین اجتماعی هم نعمتی است که خداوند به بسیاری ارزانی داشته: از زاوش و غرضی و کرباسیان و ستاری فر گرفته تا مددی و ضیائی و ذبیحی و مرتضوی ! حالا خود قضاوت کنید کدام دسته با عملکرد خود در زمره “شاکرین” قرار می گیرند و کدام عده در زمره “کافرین “!
بدون شک ایجاد موزه مجازی تأمین اجتماعی و انتشار تاریخچه سازمان و سیر عملکرد مدیران تأمین اجتماعی، آیندگان را در این قضاوت یاری خواهد نمود.
باشد که وجود مدیرانی که شر آنها دامنگیر سازمان شده عاملی باشد تا همکاران عزیز قدر عافیت را بیشتر بدانند. چراکه به قول سعدی :
نداند کســـــی قدر روز خوشی مگر روزی افتد به سختی کشی
سلیمی که یک چند نالان نخفت خداوند را شکر صحـــت نگفت
با سلام خدمت همه عزیزان وبا تشکر از تامین پرس که جور کش سازمان تامین اجتماعی در ایجاد تالار های گفتمان و مکانی برای طرح نقطه نظرات همکاران و سایر علاقمندان به مسایل تامین اجتماعی شده است .
متاسفانه در داخل سازمان و در جلسات مختلف ، تا آنجا که بنده به یاد دارم معمولا نظرات بعضا ارزشمند همکاران محترم و کارشناسان در لابلای سلسله مراتب جلسات محو وحاصل جلسات همانی می شد که ریاست محترم جلسه تمایل داشت .
بنا براین کار کرد تامین پرس از آن جهت هم حایز اهمیت است که نظرات هیچیک از همکاران محترم در این تالار گفتگو مغفول نمی ماند .
در پایان بنده هنوزنمیدانم آیا امکان ارسال فیلم هایی که ذکر کردم برای این تار نما وجود دارد یا خیر ؟ چون علاقمندم اسنادی را که در اختیار دارم به نفر بعدی این ماراتن اجتماعی بسپارم که بمانند و به زباله دان تاریخ فرستاده نشوند !
مخلص همه بزرگواران ارجمند
جناب شهاب با سپاس از حسن نظر جنابعالی نسبت به تامین پرس، به آگاهی می رساند امکان ارسال اسناد مد نطر شما (فیلم، عکس یا … ) تا حجم ۲۵ مگابایت که از طریق ایمیل می توان ارسال نمود به نشانی پست الکترونیک info.taminpress@gmail.com امکان پذیر است و چنانچه حجم فایل زیاد است بایستی اسناد بر روی CD یا DVD رایت گردیده و از طریق پست یا پیک ارسال گردد.
شاد و سلامت باشید
مسئول سایت
باسلام و تشکر
به روشهایی که فرمودید حتما اقدام خواهد شد .
فکر می کنم تامین پرس باید جور موزه و مرکز اسناد تاریخی تامین اجتماعی را هم بر عهده بگیرد . زیرا سازمان معمولا با سوء سابقه ای که ما دیده ایم علاقه ای به تاریخچه خود نداشته که اگر می داشت هنگام تاسیس اولین نمایشگاه سازمان در دوران جناب آقای دکتر کرباسیان ما مجبور نبودیم فقط برای پیداکردن اسامی مدیرا ن عامل تامین اجتماعی و تصاویر آنها آرشیو روزنامه های کیهان ، اطلاعات وخبر گزاری و… زیر و رو کنیم !
فکر می کنم جناب آقای آفتابی هم فایل های ارزشمندی از مستندات موزه آن دوران دارند
موفق باشید