مقایسه کیفیت زندگی سالمندان مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری ساکن شهرستان قم
مقایسه کیفیت زندگی سالمندان مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری ساکن شهرستان قم ، ۱۳۸۶
سیدمحسن محققی کمال ، حمیرا سجادی ، حسین زارع ، اکبر بیگلریان
فصلنامه مدیریت سلامت، شماره ۲۷، بهار ۱۳۸۶ ص ۴۹
چکیده
مشاهده متن [PDF 284kb]
مقدمه: کیفیت زندگی یکی از اجزاء ذهنی رفاه محسوب می شود. کیفیت زندگی در سالمندان به معنای تاکید بیشتر بر سیاست اجتماعی و اصلاح اهداف اجتماعی به منظور ایجاد زندگی مولد برای سالمندان است. یکی از راه های بهبود کیفیت زندگی استفاده از انواع حمایت های اجتماعی و رفاهی می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی سالمندان سازمان تامین اجتماعی و سازمان بازنشستگی کشوری طراحی شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی مقایسه ای می باشد که در آن ۱۵۰ سالمند مستمری بگیر(۷۵ نفر در گروه تامین اجتماعی و ۷۵ نفر در گروه بازنشستگی کشوری) از لحاظ کیفیت زندگی با هم مقایسه شدند. ابزار گرد آوری داده ها در این مطالعه چک لیست اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی لیپاد بود. تجزیه و تحلیل داده ها بوسیله نرم افزار آماری SPSS و با آزمون های آماری آنالیز واریانس یکطرفه، ضریب همبستگی پیرسون و تی تست تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که تفاوت بین کیفیت زندگی کل و ابعاد آن در بین دو صندوق از نظر آماری معنی دار نداشت و تنها در بعد عملکرد ذهنی روانی تفاوت معنی دار آماری مشاهده شد. همچنین بین سن، وضعیت تاهل، وضعیت تحصیلی و جنس سالمندان با کیفیت زندگی شان ارتباط آماری معنی دار مشاهده شد (۰۵/۰ P <). اما ارتباط بین وضعیت مسکن و درآمد سالمندان با کیفیت زندگی شان از نظر آماری معنی دار نبود (۰۵/۰ P >).
نتیجه گیری: در این مطالعه به لحاظ نوع سازمان مستمری دهنده تفاوتی در کیفیت زندگی سالمندان مورد بررسی مشاهده نشد.
آخرين نظرات شما