و باز هم تخریب به جای تدبیر
H Tp: قرائت گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی در مجلس شورای اسلامی سرفصلی جدید از تاریخچه این سازمان خدمتگذار را در افکار عمومی ایجاد نمود هر چند در گاه شمار این سازمان فراز و نشیب های فراوانی است که با همت و پشتکار کارکنان خدوم و اعتماد جامعه بیمه شدگان و سایر مؤثرین فراسازمانی یکی پس از دیگری سپری شده است لیکن پرداختن به این گزارش و موضوع گیری متفاوت و رنگارنگی که در این موضوع به آن اهتمام شده خود قابل بررسی و واکاوی است که شاید از این مجال خارج باشد اما اکنون که با هر انگیزه و هدفی این گزارش در صحن علنی مجلس قرائت شد لازم است کارشناسان امر نسبت به آسیب شناسی :
- اهداف و اغراض تحقیق و تفحص از سازمان
- بروز مشکلات و تخلفات احتمالی مطروحه در گزارش
- فقدان نظام نظارتی بالاسطحی نسبت به بروز تخلفات احتمالی
- فقدان نظارت واقعی شرکای اجتماعی سازمان
- تبدیل سازمان به خط شکن اهداف و اغراض سیاسی
- فقدان تأثیر کارکنان با سابقه و خوش نام در عملکرد سازمان در درون سازمان
به صورت جدی مورد بحث و بررسی کارشناس قرار گیرد و اکنون که نیم بهار در پس زمستان سرد به فضای جامعه وزیده از مواهب این نعمت الهی استفاده حداکثری شده و حضور یکی از کارکنان خوش نام و با تجربه مدیریتی عالی در جایگاه بالاترین مقام سازمانی را مغتنم شمرده و با احیاء کارگروه های واقعاً کارشناسی به چاره اندیشی های کوتاه مدت و میان مدت در این خصوص اندیشیده شود تا هر روز این سازمان که امانت و دسترنج میلیون ها کارگر زجرکشیده است از هجوم طماعان سیاسی و اقتصادی به دور گردد و دیگر شاهد گوشت قربانی شده سازمان در مهندسی های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی سیاسیون نباشیم.
لذا
- تقویت و ارتقاء واقعی معاونت های کارشناسی و خصوصاً معاونت پارلمانی سازمان و استفاده از نیروهای خدوم و آشنا به امور سازمان و ارتباط مؤثر آن با مجلس شورای اسلامی
- بازسازی ساختارهای نظارتی و ارتقاء عملی آنها در جلوگیری از بروز تخلفات احتمالی
- حرکت به سوی تعامل اثربخش با سایر شرکای اجتماعی سازمان و استفاده از پتانسیل های آنها خصوصاً استفاده از فضای امیدبخش در دولت جدید و عدم غفلت و شمول زمان در جهت بهره برداری صحیح از فضای موجود
- بسترسازی و ایجاد زیرساخت های واقعی سه جانبه گرایی در سطوح مدیریتی کلان سازمان
- اصلاح نمادین پرچم سازمان و ترویج رنگ سفید در زمینه پرچم های موجود در صف و ستاد سازمان به صورت سمبل پرهیز سازمان از ورود به منافشات سیاسی و پرداخت هزینه های سیاسی و اجتماعی هم چون گذشته
- مساعدت و اهتمام جهت پایه گذاری و تأسیس نهاد مستقل کارشناسی غیر دولتی و متشکل از کارکنان سازمان ، مانند تأسیس انجمن صنفی یا اتحادیه کارکنان تأمین اجتماعی جهت بهره گیری صحیح از تجارب ارزشمند چندین هزار نفر کارمند خدوم و دلسوز شاغل و بازنشسته
و بالاخره تلاش در جهت دلجویی از کارکنان خدومی که با تلاش و کوشش خود سازمانی با چندین هزار میلیارد تومان تراز مالی را از طوفان های سهمگین به ساحل آرامش و امنیت رهنمون هستند؛ کارکنانی که با سخت کوشی خدمت رسانی به قریب به ۴۰ میلیون نفر را سرلوحه امور خود قرار داده اند و نهایتاً بازگشت نشاط و شادابی و طراوت به فضای سازمان و کارکنان آن و التیام زخم زبان هایی که این روزها دوست و نادوست، آگاهانه و ناآگاهانه به آن دامن می زند می تواند آغاز راهی باشد که تدبیر و امید سکان دار آن تا ساحل امینت و رفاه خواهد بود.
تحقیق وتفحص گرچه یکی ازابزارهای نظارتی کارآمد مجلس می باشداماقرائت عجولانه گزارش آن درارتباط با سازمان تامین اجتماعی درصحن علنی علی رغم تخلفات سواستفاده ازمناصب وبی نظمیهای بارزی که توسط مسئولین وقت انجام شده بودموجب بی اعتمادی میلیونها بیمه شده به سازمان تامین اجتماعی شد که هزینه فایده اثرات اجتماعی آن برای نظام دردرازمدت کارآمدی آن رامخدوش خواهدکردجاداردکارشناسان اجتماعی ویا حتی مرکز پژوهشهای مجلس بامراجعه به شعب درمقطع کنونی به تحقیق درواکنش ورفتارصاحبان صندوق درپرداخت حق بیمه ومطالبه تعهدات بپردازندتانتیجه بی اعتمادی بیمه شدگان به سازمان دراثر این اقدام عجولانه مشخص گرددآنچه اجمالی مشهوداست بیشترین بخش گزارش که رسانه هاپرررنگ تحلیل نمودندو توجه مردم راجلب نمود بخش پاداشها وحقوق مدیران بود که علی رغم اهمیت به لحاظ کمیت وریالی قابل قیاس بااهمیت سایربخشهای گزارش نبود
با سلام و احترام
در این ایام اخیر تمامی همکاران خدوم و زحمتکش سازمان در سطح کشورآماج حرف و حدیث های فراوانی قرار گرفتند. فرقی نمی کرد در چه حوزه ای و در چه منطقه جغرافیایی و چه پست و جایگاه سازمانی و چه وضعیتی، شاغل و بازنشسته بعضا پاسخگوی خانواده ، اطرافیان و دوستان و کمی دورتر همسایگان و هر کس که می دانست ما در این سازمان خدمت می کنیم ، بودیم .
با خودمان هم بعضا این گونه فکر می کردیم :
” آش نخورده و دهان سوخته”
فارغ از صحت و سقم موضوع (چون بازار پیغام و پسغام همچنان داغ است) چیزی که برای همگان یک آه و افسوس را همراه دارد این است که چگونه کارشناسان خدوم سازمان که بعضا سختی کار سازمان ، موی سفید و گرد پیری و شکستگی و فرسودگی جسمی را برای ایشان به ارمغان آورده و آن را مایه افتخار خود می دانند ، احقاق حق نمایند .
پاسخگویی سریع و صحیح کارشناسان به عنوان شاکیان اصلی موضوعات مطروحه تیر خلاصی برای تمامی متجاوزان احتمالی گذشته ، حال و آینده می باشد .
ولیکن حیف و صد حیف که هیچ تشکل صنفی و اتحادی علیرغم اشتباهات و تجاوزات مکرر صورت گرفته در سنوات اخیر بر چهره سازمان ، وجود ندارد .
باقی بقای دوستان
جناب اقای تاجیک
سلام
بنده نمی دانم اساس قضاوت شما در مورد اش نخورده و دهن سوخته چیه؟ اما متذکر می شوم که با این تفکر کشور و سازمان اصلاح بشو نیست؟ انیشتن دانشمند نامدار و شهیر جهان می گوید: دنیا جای بسیار خطرناکی برای برای زندگی کردن است اما نه به خاطر افراد شروری که شرارت می کنند بلکه به خاطر افرادی که شرارتها را می بینند و کاری نمی کنند”
در سازمانی به این بزرگی و در جلوی اذهان و انظار هزاران نفر شاهد باند و باندبازی و قومی و قبیله گرایی و …. بودیم و متاسفانه می دیدیم که بسیاری از ما برای همان اقایان در مناسبتها کف می زدیم و در مراسمات عید و …. به دستبوسی می رسیدیم و حالا هم که نفسی بلند شد و کاری برای روشن شدن مسائل انجام شده ادعای آبروداریمون گرفته؟؟؟
عزیز من تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی امری لازم و واجب بود و گزارش ان هم اگر مدت طولانی تری به طول می کشید می گفتیم که باید زودتر تمام شود چون فضایی که تحقیق و تفحص در سازمان ایجاد کرده خوب نیست و سازمان را دچار تنش می کند و حالا که محبت کردند و قضیه رو سریع تر جمع کردند می گوییم شتاب زده کار شده؟؟؟؟ این جور سخن گفتنها نوعی بازی با الفاظ هست؛ قانون اساسی کشور وظیفه نهادها را مشخص کرده و حتی وظیفه ادمها رو، وظیفه مجلس تحقیق و تفحص بوده و قرائت گزارش هم طبق قانون انجام شده؛ وظیفه ما هم طبق قانون و اصول مسلم انسانی و اخلاقی و عقلی مبارزه با فساد و دوری از تملق و …. است که انشاء الله بهش پایبند باشیم.
جناب آقای اسفندیار گرامی
بنده هم می دانم
-اولا تحقیق و تفحص حق مسلم نمایندگان مجلس(نمایندگان ما مردم) است.
– ثانیا بحث تحقیق و تفحص زمانش مربوط به گذشته است و تا حدودی اخبار سرد شده است.
-ثالثا الزاما و ضرورتا حضور فرد یا افرادی در مراسم های برگزار شده در دوران قبل دلیلی بر تائید و یا رد افکار و اعمال ایشان نمی باشد و شما غافل از عناوین رسمی سازمانی شده اید .
– رابعا این را بدانید که بنده و چند نفر دیگر از دوستان در ستاد مرکزی هسته اصلی به چالش کشدیدن آقای دکتر ذبیحی مشاور منابع انسانی رئیس جمهور وقت!!! و مدیرعامل سازمان بوده و خواستار پاسخگویی در قبال اعمالش بودیم که اخبارش از همه جا پخش شد.
– خامسا خوشحالم که شما به گزارش تحقیق و تفحص خوشنود هستید. چون اینجاب صرفا به اصلاحاتی که پس از ارائه گزارش صورت می گیرد (وتاکنون نگرفته ) خوشنودم.
خدا نگهدار
باقی بقای دوستان.
از همکاران شعبه هستم… متاسفانه جو بسیار بدی حکمفرماست
بادرود..
تا آنجا که در توانمان بود ماندیم و خدمت نمودیم
وهنگامی که مورد تمسخر قرار گرفته
به هر شکل قانونی
باز نشستگی را گردن نهادیم…
و این نیز میگذرد…
برای به پیش برد اهداف سازمان گزینش را بر شایسته سالاری
بنا نهید ..
سرفراز باشید
اگر ما به روزی که باید جواب پس دهیم اعقاد داشته باشیم فکر خیانت به صندقی که مالک آن میلیونها انسان رنج کشیده میباشد را هم در ذهنمان خطور نمیکند چه برسد به ……………
پس بیدار شوید ای آنان که سیاست و حزب بارزشمندتر از زندگی مردم برایتان شده
وچه زود دیر میشود………….وایکاش و ایکاش هایتان دیگر به دادتان نخواهد رسید
به امید ظهور آقا امام مهدی موعود رها بخش ما انسانهای……..
با سلام
من نیز از خدمتگزاران سازمان هستم لیکن علیرغم جناح بندیهاى سیاسى روشنگری هاى تیم تحقیق و تفحص نشان از خیانت هاى تعدادى از افرادى را نموده است که قبل از تصدى پستهاى مدیریتى هیچ سابقه اى در سازمان نداشته و حتى از خانواده تامین اجتماعى نیز محسوب نمیشوند حال براى رفع اتهام، تعصب خانواده تامین اجتماعى را مى انگیزانند. بیائید بهوش باشیم و منبعد هرگونه اقدامات مدیران بخصوص مدیرعاملین آینده را زیر نظر داشته و براى اهداى کارت هاى هدیه از سهم بیمه شدگان و صندوق پس انداز کارگران اعتراض نمائیم.
باسلام
به نظر بنده از دو زاویه باید به این مسئله نگاه کرد یکی کسانی که از داخل سازمان به عنوان کارکنان و مدیران سازمان به این مسئله نگاه می کنند و در این سازمان صادقانه مشغول به کار بوده و هستند و همواره تلاششان درجهت تعالی و پیشبرد اهداف سازمان که همان خدمت به صاحبان اصلی سازمان یعنی کارگران بوده است میباشد، از نگاه این عزیزان هجمه و حمله صورت گرفته به سازمان طی این گزارش که باعث بدبینی جامعه کارگری به سازمان تامین اجتماعی شده است بیش ازانکه واقعی باشد با نیت و اهداف سیاسی تهیه شده است لذا وارد نمودن سازمانی به این وسعت و گستردگی به بازی های سیاسی که میلیونها نفر را تحت پوشش دارد، لطمات عمیقی می تواند به این سازمان با ثبات وارد کند و آینده میلیونها نفر را با خطر روبرو سازد.
نگاه دیگر که همان نگاه نظارتی از بیرون سازمان می باشد که در جهت شفاف سازی و اصلاح امورات و بعضا اشتباهات صورت گرفته در عملکرد مدیریتی این سازمان می باشد که به نظر می رسد اگر چنین سازمان بزرگی تحت نظارت نهادهای ذیصلاح قرار نگیرد ممکن است جریانات سیاسی و حزبی سازمان تامین اجتماعی را قربانی اهداف سیاسی خود کنند، همین دادن هدیه به نمایندگان مجلس گویای خیلی از کج روی ها میباشد و دلایل انجام دادن چنین بذل و بخشهایی چه می تواند باشد.
گیرم که همهاین حرف ها و حدیث ها درست باشند.
بنده که از خدمتگزاران این سازمان در رده های پایینتر هستم باید بگویم که اینجا:
مشت نمونه خروار نیست و نیست
در چنین شرایطی نا مناسب و جو سنگین حاکم می بایست با اطلاع رسانی و بهره گیری از پتانسیلهای کارشناسی همکاران سازمان و شرکا سازمان با راهبری مدیر عامل محترم که خود نیروی متعهد و سازمانیست بتدریج شرایط را به سمت ثبات برده و ان شاالله در مراحل بعدی گامهای موثری بسوی تعالی سازمانی برداریم در غیر این صورت مدیون میلیونها نفر خواهیم بود که چشم به تدبیر ما دارند
موضوع از چند منظر قابل بررسی و تبادل نظر است
اول: هدف ارائه گزارش وانتشار آن درجراید عمومی چیست؟
آیا واقعأ هدف شفاف سازی عمومی است واینکه منابع سازمان تأمین اجتماعی چگونه مورد بهره برداری خواص قرار گرفته است یا اینکه تسویه حساب های سیاسی ملاک ارائه بوده است؟
دوم: بازتاب اجتماعی درنگاه ذی نفعان سازمان به چه شکلی خواهدبود آیا اعتماد بیمه شدگان آسیب نخواهد دید که ازقبل این روند شروع شده بود
سوم:جامعه منهای ذینفع بودن یا نبودن به سازمان تأمین اجتماعی وعوامل اجرایی آن چگونه خواهد نگریست
چهارم:کارکنان سازمان هم اکنون آماج طعنه و آزار سایرین به لحاظ اجتماعی هستندوپیش بینی می شود پیامدهای منفی تحقیق وتفحص اول ازهمه گریبانگیر آنان شودو رجعتی به دوران مدیر عامل اسبق آقای ؟؟؟؟ صورت پذیرد و کارکنانی که اندکی بارقه امید در چشمشان درخشیده دوباره به دوران انفعال و رخوت بازگردند.
امیدوارم جناب آقای محجوب و همکارانشان درهیئت تحقیق وتفحص به این نکات دقت داشته باشند.
سلام
فکر می کنم باید روال قانونی تحقیق و تفحص را مطالعه بفرمایید تا شاید نظرتان تغییر کند، باید مطلع باشید که طبق قانون گزارش تحقیق و تفحص باید در صحن علنی مجلس خوانده شود؛ به محض خوانده شدن این گزارش، گزارش یک گزارش رسمی تلقی شده و همه مطبوعات می توانند به ان بپردازند. اما اینکه فرمودید بارقه امیدی که در چشم کارکنان بوجود امده ….. باید خدمت شما عرض کنم این تفکر بیشتر به درد ادمهای متخلفی می خوره که دستشان ناپاک هست و از این تحقیق و تفحص به ستوه امده اند و از عاقبت خودشان می ترسند وگرنه انکه را حساب پاک است از محاسبه چه باک است؟! کارکنان سازمان هم از اینکه فرایندها شفاف بشه خوشحال هستند بالاخره چه اشکالی داره که امثال بنده که به خاطر یک وام ده میلیونی مسکن باید سالها در صف باشیم بدانیم که میلیاردها تومان از اعتبارات بانک رفاه به برخی حضرات رسیده که حتی حاضر نیستند پول برگردونند؟
تحقیقو تفحص شاید مثل یک جراحی بزرگ بوده باشه که عمق فساد را تا حدودی مشخص نموده اما درد این جراحی را تحمل کردن بهتر از این است که به خاطر عفونت بمیریم. البته شاید برخی ها هم چون میکروب هستند و زندگی شان در وجود عفونت هست حق دارند از این جراحی شاکی باشند.ولی با شما موافق هستم که قاطبه کارکنان ما زحمتکش و پاک دستند و از تحقیقو تفحص هم راضی هستند.
دهمین سال حضورم در مجموعه ای که دوستش دارم را تجربه می کنم… در چهارچوب وظایفم ازپرداخت غرامت دستمزد گرفته تا هزینه عینک همیشه خداو صاحبان اصلی این سرمایه(کارگران ) را شاهد و ناظر دیده ام … عدد سنم هنوز به ۳۰ نرسیده که محاسنم سفید شده اخیرا دیسک کمر نیز به آن اضافه گر دیده است… تا اینجا هیچ مشکلی نیست اما این روزها واقعا هیچ جوابی برای ارباب رجوع هایم ندارم!
متاسفانه نمایندگان محترم مجلس آن زمان که نیاز بود و آقایان سر کار بودند و آشکارا تخلف می کردند سکوت پیشه کردند که این جای سوال بزرگی در ذهن ایجاد می کند. حال که میهمانان ناخوانده از این سازمان رفته اند و نیروهای خدوم سازمان در حال جمع کردن نیروهای شایسته ای که طی چند سال گذشته از مراکز تصمیم گیری تار و مار شده بودند، هستند قرائت گزینشی این گزارش تنها به ضرر سازمان و نیروهای خادم آن ضربه می زند چرا که تاریخ نشان داده است این افراد از دایره شمول جزایی بیرون هستند و تنها شرکای اجتماعی را نسبت به بدنه سازمان تامین اجتماعی بدبین می نماید. اگر تخلف و قصوری از هرکس اتفاق افتاده باشد وظیفه مجلس معرفی آنها با مستندات تخلف به قوه قضاییه است نه بازگوکردن گزینشی در مطبوعات.
با سلام وتشکر از حسن توجهتان
براستی این سوال در ذهن بنده ناچیز خطور میکند که ایا ترکیب مجلس همان ترکیب مجلس زمان اقای مرتضوی است یا به جای دولت ترکیب مجلس تغییر یافته است که ما نمی دانیم ایا نمی شد گزارش تحقیق و تفحص در همان زمان ارتکاب جرم در صحن علنی قرائت می شد.