پوست خربزهای زیر پای دولت یازدهم!
شماره سوم هفته نامه رفاه، منتشر شد. در سرمفاله این شماره با تیتر «سبد ناامیدی» میخوانیم: « دولت سابق اقتصاددانها را پس میزد و آنها را اشخاص مغرض فرض میکرد، دولت کنونی آنها را به خدمت گرفته است. نه خیلی دور، باید تاثیر حضور آنها را در دولت ببینیم، هرچند هفته گذشته که هفته چندان خوبی نبود: در حالیکه مشاور اقتصادی رئیس کابینه بدون سروصدا و دور از چشم خبرنگاران اقتصاددانها را جمع کرده بود تا دیدگاههای آنها را برای انتخاب راه حلی تعادلی برای تورم و رکود و رونق و اشتغال دریافت کند، اقتصاددان ارشد کابینه، در حال پس دادن درس «انداختن گناه به گردن رژیم سابق» بود: «مشکل رکود و کسادی اقتصادی مربوطه به ساختار ناسالم و نامنسجم قبل از انقلاب اسلامی بوده که امروز به ما ارث رسیده است.» هفته گذشته، سبدمان پر شد از ناامیدی از وزرا.»
گزارش اصلی این شماره از هفته نامه رفاه نیز با تیتر «پوست خربزه!» به بررسی شیوه تخصیص سبد کالایی دولت یازدهم و آثار و ابعاد مختلف این تصمیم پرداخته است. در بخشی از گزارش اصلی این شماره تحت عنوان «مصائب سبد کالایی» با اشاره به اینکه شیوه تخصیص سبد کالایی، نخستین مخالفت های بدنه جامعه با دولت روحانی را سبب شد، آمده است: «انتقادها و اعتراضها درباره شیوه انتخاب مشمولان طرح، فقط به دلیل محرومیت برخی اقشار از دو سبد کالایی ۸۰ هزار تومانی نبود؛ چراکه بسیاری از شهروندان، اجرای این طرح را زمینهسازی برای حذف یارانه نقدی گروههای غیرمشمول در آینده میدانستند. از نظر آنها، دولت با این کار میخواسته است زمینه حذف یارانه برخی گروهها را مورد آزمایش قرار بدهد که اگر با موفقیت همراه بود، در مورد یارانه نقدی نیز مشابه این روش را اعمال کند.»
در این شماره هفتهنامه، بخش آکادمی هفته نامه، به «روشها والزامات تعیین حداقل حقوق کارگران» اختصاص یافته است. در این شماره میخوانید:
قانعیراد: آنها میآیند اما باشرایط ویژه و گلخانهای – غولهای اقتصادی زیر سایه شراکت با نهادهای خاص در اقتصاد ایران حضور پیدا میکنند
وزیرها! – چرا زنگنه و ظریف اینقدر محکم حرف میزنند؟
چهارنعل – دولت یک دهه فاصله صنعت ایران و شرکتهای بزرگ نفتی جهان را کاهش میدهد
۹۰ سال حقوق کار در ایران – کارگران ایرانی چگونه صاحب قانون شدند؟
انتظاری حداقلی از حداقل دستمزد – یادداشتی از فرشید یزدانی
درگوشه رینگ! – زنان سرپرست خانوار چگونه روزگار می گذرانند؟
سر گردنه – بررسی دلایل رواج پدیده زیرمیزی در نظام سلامت کشور
ثبات مدیریتی و سیاستی، نیاز برنامهریزی توسعهای – گفتوگو با علی حیدری عضو هیاتمدیره سازمان تامیناجتماعی
صاحبان واقعی پهنه شهر کیانند؟ – نگاهی به مفهوم «حق بر شهر»
آخرين نظرات شما